Laura Down Under

Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Van hartje zomer in NZ naar ijskoud Canada

Deze fotoserie hoort bij het elfde reisverhaal (Het einde van een fantastisch jaar vakantie!). Plaatjes van het bezoek van mijn vader, de prachtige stranden in Coromandel en de Canadese Rocky Mountains.

Enkele parels van de NZ natuur

Deze fotoserie hoort bij het tiende reisverhaal (Nature's beauty or danger...?). Op al mijn wandelingen heb ik mogen genieten van de mooiste parels van de soms ruige natuur in Nieuw-Zeeland.

Verlaten stranden, ruige bossen en betoverende watervallen

Deze fotoserie hoort bij het negende reisverhaal (New Zealand: relax, walk and enjoy!). De reden om naar NZ te gaan, is de prachtige, afwisselende en bijzondere natuur. De foto's laten de natuur, het leven op de boerderij en mij als backpacker zien.

Watson River, desert safari and family time

Deze fotoserie hoort bij het achtste reisverhaal: Cowgirl bij Watson River & toerist in The Red Centre. Het is al weer ruim zes weken na de vorige fotoserie, de tijd vliegt voorbij. Heel wat beleeft, helaas niet alles kunnen vastleggen op de gevoelige plaat. Als 'cowgirl' ben je toch voornamelijk aan het werk en dat houdt niet in fotograferen. Deze keer foto's van de ruige outback in Cape York, indrukwekkende rode rots 'Uluru' en sneeuw in Melbourne!

Merluna station: ruig outbackwerk

Deze fotoserie hoort bij het zevende reisverhaal: Pech onderweg, spannende achtervolging en koeienverkoop bij Merluna. Slechts een kleine drie weken op Merluna station en zoveel avonturen, bijzondere gebeurtenissen en frappante ontmoetingen. Het lijkt net alsof ik een rol speel in de populaire serie: McLeod’s daughters, alleen dan genaamd MacLean’s daughters (de achternaam van Michelle en Cameron van Merluna)!

Het echte Blazing Saddles!

Deze fotoserie hoort bij het zesde reisverhaal, Het rampavontuur: Blazing Saddles. De website van deze organisatie laat twee prachtige tours zien voor paardrijden in het regenwoud en quad bikes. Helaas is de werkelijkheid anders vooral de leefomstandigheden van werknemers en paarden zijn erbarmelijk. Bekijk en oordeel zelf! Vijf dagen was voor mij meer dan voldoende.... terug met het postvliegtuig naar Merluna Station.

Leven in de outback

Deze fotoserie hoort bij het vijfde reisverhaal: Merluna station en een nieuw avontuur. Een zandweg als snelweg, Laura Rodeo in de Middle of Nowhere, een groep met wilde stieren, comfortabele kamers voor toeristen, de schattige baby wallabie ‘Bennie’, de soms schokkende praktijken in de koeienyards en nog veel meer outbackimpressies in deze serie met foto’s.

Outback bestendig

Deze fotoserie hoort bij het vierde reisverhaal: Trainingsweek en baan. Het leren van nieuwe vaardigheden, vastgelegd met de camera: werken met een kettingzaag, motor, tractor, plaatsen van een omheining en koeien bijeendrijven. En alvast enkele foto’s van mijn nieuwe baan met de baby wallabie ‘Bennie’.

Australische flora en fauna

Deze fotoserie hoort bij het derde reisverhaal: Sneeuwstorm, “relaxte” baan en strandvakantie. Botanische tuinen, steile rotsen en alle soorten dieren die je maar kunt bedenken. Een possum op het dakterras van het Friendly Hostel in Hervey Bay, zeeschildpadden en dolfijnen tijdens het snorkelen in Byron Bay en een dingo op het prachtige Fraser Island. En natuurlijk niet te vergeten de kangeroo’s in de Snowy Mountains.

Victoria: outback en Melbourne

Deze fotoserie hoort bij het tweede reisverhaal: outback, relaxen en uitjes. Een tijd vol met uitersten: luxe diners en regenwater als drinkwater in de outback. De groene bossen in het Oosten en de droge vlakten in het Noorden van Victoria. Werken met jachtpaarden en mishandelde paarden. En natuurlijk de intrigerende drukte van de stad Melbourne en de rust van alle boerderijen in de outback!

Roadtrip, bruiloft en bosbranden

De foto's van de afgelopen weken horen bij het eerste reisverhaal. Ook staan er twee foto's bij van de effecten van de bosbranden. Inmiddels zijn bijna alle bosbranden geblust, dankzij enorme inspanningen van de vrijwillige brandweerlieden! PS De foto's zijn gemaakt op 15 minuten rijden met de auto van de familie waar ik verblijf.